Geolodia24 - Minerals, pedreres i tectònica. La història més antiga de Barcelona i la serra de Collserola

En aquest itinerari gratuït podrem observar roques del Paleozoic deformades pel xoc de dos antics continents: Gondwana i Lauràsia. Aquest xoc va provocar una de les orogènies més importants que hi ha hagut a la Terra i que és coneguda com l’orogènia herciniana.
També veurem els efectes de l’emplaçament posterior d’un gran batòlit de magma a alta temperatura i com va afectar les roques circumdants.
Les serralades que es van formar a la nostra zona durant l’orogènia herciniana han estat completament erosionades. Posteriorment, les roques s’han tornat a deformar per una altra orogènia: l’alpina. Amb aquesta orogènia es van formar els Pirineus i els Catalànids amb les Serralades Litorals com a zona d’aquest itinerari.
Podrem gaudir de les vistes de paisatge que ens permetran parlar de la formació del pla de Barcelona.

Preu: Gratuït
Lloc de sortida: C/Bellesguard amb C/Josep maria Lladó (Sarrià-Sant gervasi) https://maps.app.goo.gl/QqbH1xu9vPeccEL36
Arribada: C/Isaac Newton, 26 (CosmoCaixa)
Horari: Es faran 5 sortides espaiades cada 30 minuts
Temps previst: 2:00h
Distància:  2 km
Desnivell: +/- 100 m
Temps efectiu caminant:  1:00 h
Exigència física: Fàcil. Assequible per a tothom.
Recomanacions: Portar aigua i menjar. Es recomana anar ben calçat i preparat per caminar.

El dia de la sortida portarem material per vendre de la nostra botiga online Geologia365.com. Si voleu, podeu fer la compra, us ho portem i així us estalvieu les despeses d'enviament. Tenim lupes, brúixoles, samarretes...

IMPORTANT: Les places estan limitades i es tancaran molt ràpidament. Agrairíem que si no podeu venir no us hi apunteu o si us sorgeix un imprevist d'última hora ens aviseu el més aviat possible ja que hi haurà molta gent en llista d'espera.
Si les entrades estan exhaurides us podeu apuntar a la llista d'espera enviant un correu a [email protected].